Uiteraard was er ook dit jaar weer de vriendenmatch tegen KTTK Pingouin Leuven. Hoe kan het ook anders. Op zaterdag 17 december stond de 5e editie van dit gezellige treffen op het programma in het clublokaal van TTC Voorshoven. Voorshoven verzamelde zich met hun twee beste ploegen en wachtte in spanning af op de komst van de Pingouins. Om 19u was het dan zover, de Pingouins stroomde binnen. Het was een leuk weerzien voor iedereen. Nadat we allemaal van het lekkere streekbiertje van de Pingouins hadden geproefd, de één proefde al wat meer dan de ander, kon de strijd losbarsten.

Voorhoven A – Pingouin A: 12-4

De avond werd ingezet door een teleurstellende wedstrijd van Styn. Hij verloor van Bram D met een harde 3-0. De eerste man van Pingouin was duidelijk nog niet warm gespeeld. Ook Bram H, het geheime wapen van Voorshoven, verliet de tafel met een zwakke 0-3 tegen Maarten. Maarten had alles onder controle, maar dit zou in zijn volgende match snel veranderen. Voorshoven had er het volle vertrouwen in dat Peter en Marc hun op voorsprong zouden brengen. En dat deden ze ook. Peter won met een nipte 3-2 van Sander. Marc won met 3-0 van André. Bram H herpakte zich en won tegen Styn. Ondanks de 3-0 was het een spannende match. In de tweede set was de stand zelfs 17-15. Maarten had ondertussen alle controle verloren tegen Bram D en moest met 3-0 genoegen nemen. Voorshoven bleef verder sterk spelen en stond 7-1 voor na de eerste helft. De tweede helft ging iets beter (niet veel) voor de Pingouins. Bram H was blijkbaar nog altijd niet warm gespeeld en verloor tegen Sander in de belle. André moest het onderspit delven tegen Bram D. Na enkele pintjes had ook Styn zich herpakt en won in de belle tegen Marc. Voorshoven maakte zich echter nog geen zorgen. De stand was op dat moment 8-3.  Peter speelde een sterke match tegen Maarten en Voorshoven wist zijn voorsprong tot 9-3 te brengen. Sander wist zich goed te verweren in de volgende match, maar verloor de belle met 10-12 na een ‘welgeplaatste’ bal van Bram D. Sander verliet teleurgesteld de tafel. Pingouin wist toch nog een match te verzilveren. Maarten won met 1-3 tegen Marc. De pintjes waren Marc duidelijk te veel geworden.  Peter won ook zijn laatste match tegen Styn met een 3-0. Eindstand: 12-4.

Voorhoven B – Pingouin B: 15-1

Niet alleen Voorshoven had een geheim wapen. Ook Pingouin had hun B-ploeg versterkt met Aline, die ze zelfs helemaal in Brussel zijn gaan halen. De verwachtingen waren dus bijzonder groot! Helaas verloor ze haar eerste match tegen een sterke Jetje. Het eerste punt voor Voorshoven B was binnen. Ondertussen speelde Jef een spannende wedstrijd tegen Erik. Ondanks Jef zijn tactiek van de ‘verschroeide aarde’ moest hij in de belle het onderspit delven tegen een sterk spelende Erik. Ook Serge begon, enigszins onverwacht, sterk aan zijn eerste match. Hij won tegen Michel met 3-0. Michel probeerde in de laatste set nog alles uit de kast te halen, maar verloor de set met 12-10. Philippe verloor zijn eerste set tegen Bert met een nipte 12-10 en verloor uiteindelijk ook de match met 3-0 ondanks zijn felle verweer. Bert was het duidelijk nog niet verleerd. Na de eerste helft stond ook Voorshoven B comfortabel aan de leiding met 7-1.  De tweede helft begon spannend. Jetje won nipt de belle tegen Philippe. De wijntjes deden klaarblijkelijk hun werk. Ook Serge kreeg het in zijn volgende match tegen Erik niet gemakkelijk. Hij wist de match nipt te verzilveren in de belle. De tot dan toe ongeslagen Bert liet zich ook niet van zijn stuk brengen door Aline en versloeg haar met 3-0.  Ook jetje won haar volgende match met 3-0 van Michel. Philippe speelde een leuke match tegen Jef, maar verloor helaas in de belle. Jaren ervaring strekt tot aanbeveling! Aline begon aan haar laatste match tegen Serge. De eerste set verloor ze, maar de tweede kon ze winnen. Enigszins de kluts kwijt door haar winst verloor ze helaas ook de volgende twee sets en bijgevolg de match tegen Serge. En ook Bert won zijn laatste match tegen Erik. In deze laatste spannende wedstrijd verloor Erik de vierde set met 13-11. Ondanks de vele belles won Voorhoven B uiteindelijk met een vertekende 15-1 van Pingouin B.

Na de matchen was het tijd voor lekker zwart brood met heikieës en enkele frisse ops-allekes. Alweer een geslaagde editie van de befaamde vriendenmatch tussen TTC Voorshoven en KTTK Pingouin Leuven. Iedereen bedankt voor de geslaagde avond en op naar volgende jaar in Leuven!