Zaterdag 19 december was al weer de vierde editie van het vriendschappelijk duel tussen Pingouin Leuven en Voorshoven. Dit jaar gingen we met 2 ploegen naar Leuven waar we weer enthousiast verwelkomd werden door de Pingouins! Na een hapje en een drankje begonnen we er aan.

 
Pingouin A – Voorshoven A:

Voorhoven maakte een sterke start en won meteen de eerste twee wedstrijden. Ook de derde wedstrijd haalde Voorshoven binnen na een felbevochten duel tussen Maarten en Marc. Marc kon in de belle nipt met 10-12 een overwinning behalen. Styn haalde het eerste punt voor Pingouin binnen met een sterke overwinning op Jean. Ook Peter wist het hoofd koel te houden en zette een prachtige prestatie neer tegen onze eerste man, Yannick. Hij won de spannende belle met 13-11. Gelukkig kon Bram winnen tegen Sander en bleef Voorshoven op voorsprong met 2-4. Sander, enigszins aangeslagen door dit zware verlies, wist zich te herpakken en won zijn volgende twee wedstrijden. Na het verlies tegen Styn was Jean meer dan ooit gedreven om te winnen en deed dat dan ook overtuigend in zijn volgende twee wedstrijden. Na enkele pintjes wist ook Yannick zich te herpakken en won de rest van zijn wedstrijden. Marc speelde een spectaculaire wedstrijd tegen Styn, maar verloor helaas in de belle. In dé confrontatie tussen Styn en Bram, moest Styn helaas het onderspit delven. Ondanks zijn felle verweer verloor hij de match. Eindelijk payback time voor al die voorgaande jaren 😉 Voorshoven won uiteindelijk met 5-11.

 
Pingouin B – Voorshoven B:

In de B-ploeg ging het er nog spannender aan toe. De eerste 2 wedstrijden wist Voorshoven naar zich toe te trekken met een sterke overwinning van Bram H en Bram W. Dit was echter zonder André gerekend, die de volgende wedstrijd vlotjes won tegen Martin en ook tegen Bram W een sterke prestatie neerzette. Gelukkig hadden wij een geheim wapen, Bram H, die zijn wedstrijd tegen Bart overtuigend kon winnen. De stand was nu een spannende 3-3. In het dubbel moesten de twee Brammen hun meerdere herkennen in André en Erik. Ze verloren dit duel met 3-1.  In de daarop volgende wedstrijden wist Pingouin zich sterk te houden. Bart won met 3-1 tegen Martin en Erik sleepte tegen Bram W de overwinning binnen, 6-3 voor Pingouin. Bram H wist de eer nog te redden met een overwinning op André waardoor de uiteindelijk score 6-4 werd.

Na de wedstrijden stonden er een aantal brabantse biertjes op ons te wachten samen met de lekker taarten van André. Het was weeral een geslaagde avond, op naar de volgende en vijfde editie!